Търсене в този блог

събота, 25 октомври 2014 г.

Пловдив е сред 10-те топ дестинации на 2015 г.

снимка: plovdiv.bg
Класацията на Lonely Planet Best in Travel отреди 6-то място на Пловдив като един от 10-те града в света, които трябва да бъдат посетени през 2015 г. Класацията се базира на анкета сред експерти от екипа на престижния пътеводител и включва най-добрите градове, региони и държави, които могат да бъдат посетени през следващата година.
На първо място е класирана столицата на САЩ Вашингтон, определена като един от градовете с най-стойностни музеи и паметници. През 2015 г. ще бъдат отбелязани 150 години от убийството на 16-тия американски президент Ейбрахам Линкълн, което и една от причините града да е препоръчван за посещение. Ел Чалтен, трекинг столицата на Аржентина, заема второ място в класацията. Градът ще отпразнува своя 30-годишен юбилей през следващата година. Провеждащото се в Милано от май до октомври Експо 2015, с фокус върху храната, е причината градът да е поставен под номер три в класацията на Lonely Planet.
На четвърто място е швейцарският курорт Цермат. 2015 година там ще бъде под знака на 150-ата годишнината от покоряването на връх Матерхорн от алпиниста Едуард Уимпър. Петото място е отредено на малтийската столица Валета. Там през 2015 г. ще бъдат отбелязани 450 години от Великата обсада на Малта.
Българската Европейска столица на културата 2019 Пловдив е на 6-то място. Авторите на Lonely Planet го определят като един от най-красивите стари градове в Европа. Според тях има множество причини Пловдив да бъде атрактивна дестинация, но едни от най-впечатляващите са древното културно наследство на града от времето на Римската империя и реставрираните красиви сгради, превърнати в музеи, ресторанти и хотели.
След Пловдив в класацията се нареждат британският град Солсбъри, австрийската столица Виена, индийският град Ченай и Торонто в Канада. 
 
източник:  www.touristmedia.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар