Търсене в този блог

четвъртък, 14 април 2011 г.

Принц Албер отмени благотворителното състезание в Банско

Отмениха благотворителното състезание на Принц Албер в Банско, което трябваше да се проведе на 26.03., заради смъртен случай в семейството на монарха.

От БФски обявиха: "В официално комюнике на Княжество Монако съобщиха: 'След дълго боледуване на 90-годишна възраст почина принцеса Антоанет, сестра на принц Рение ІІІ'. Като се присъединяваме към скръбта на Негово Височество Алберт II, Принц на Княжество Монако и семейството му, Ви уведомяваме, Негово Височество е принуден да отмени участието си в предстоящи прояви, включително и в шестото ски състезание Стар Тийм, 25-27 март в Банско.

От канцеларията на Н.В. Принц Албер ІІ благодарят на всички институции и лица, заети пряко с организацията на планираното участие на Негово Височество в България, като потвърждават желанието си благотворителна инициатива в подкрепа на децата в неравностойно положение да се състои при първа възможност в началото на следващия зимен ски-сезон.Банско трябваше да е домакин на шестото благотворително състезание по ски и биатлон World Ski Event 2011, с участието на членове от звездния отбор към благотворителната организация на Негово Височество Принца на Монако Албер II "Star team for the children Monaco".

В надпреварата с благотворителна цел в Банско желание за участие потвърдиха над 20 световноизвестни имена, сред които пилотът от Формула 1 Рикардо Патрезе, световния рали шампион Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели и др. България ще бъде представена от носителя на Златната топка по футбол Христо Стоичков, олимпийската шампионка в скока на височина и председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, нападателят на футболния клуб Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска и бронзовата олимпийска медалистка в същия спорт Ирина Никулчина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар